ESTEU A PUNT? ARRIBA LA FESTA MAJOR, JA TENIM AQUÍ LA RIERADA!

Vilassar de Mar es tenyeix de verd, blau i taronja per recordar l’essència de la nostra vila. Tornem al s.XVIII i recordem amb orgull la fortalesa i tenacitat de la GENT PAGESA, l’energia i la destresa dels MESTRES D’AIXA i la valentia i dedicació dels PESCADORS CONTRABANDISTES.

La Rierada, fa anys que enforteix, a partir d’una temàtica, la Festa Major de Vilassar de Mar. Una proposta encarada a dinamitzar, implicar i augmentar la participació activa dels i les vilassarenques, fent arribar, alhora, al màxim de gent possible el passat històric de la vila i reforçant la identitat del poble i la seva cohesió.

En que consisteix La Rierada?

Com cada any per Festa Major el poble es divideix en tres sectors, a cadascun dels quals hi passa una de les tres rieres principals de Vilassar de Mar, d’aquí el nom de La Rierada! A més, cada sector representa a un dels principals oficis que es desenvolupaven a Vilassar de Mar al segle XVIII: els Pescadors Contrabandistes, els Mestres d‘Aixa i la Gent Pagesa. A cada sector l’identifica un color i una iconografia:

 • Els Pagesos i Pageses (color verd, amb la imatge d’una forca)
 • Els Pescadors Contrabandistes (color blau i la imatge d’un peix)
 • Els Mestres d’Aixa (color taronja i la imatge d’una corda)

Els tres sectors han de competir entre ells per tal d’aconseguir el màxim de punts possibles i així convertir-se en el guanyador de la Festa Major i gaudir de l’honor de tenir la façana de l’Ajuntament guarnida amb el seu color durant la Festa Major de l’any següent.

Què sumarà punts?

 • Decorar els balcons i carrers amb el color i elements propis del sector al que es pertanyi, el jurat valorarà: originalitat, sostenibilitat i vinculació amb el sector i els seus elements distintius.
  Molt important! Perquè el jurat pugui passar a valorar les decoracions cal inscriure el balcó o carrer al formulari següent:
  Inscriu-te
 • Fer-se fotografies o vídeos participant dels actes de Festa Major i penjant-les a l’Instagram amb els següents hashtags en funció del sector al qual es pertanyi:
  #PescadorsVdM22
  #MestresdAixaVdM22
  #GentPagesaVdM22
 • Lluir el color del teu sector als actes de Festa Major, no t’oblidis del mocador!
 • La decoració dels comerços amb el color i elements propis del sector al que pertanyi. Formulari comerços:
  Inscriu-te
 • Participar de les activitats:
  Navegacompuguis, recollida de brossa a la platja, el torneig de volei i el combat de corrandes.

Percentatges de puntuació:

Recordeu mantenir en tot moment les mesures de protecció contra la covid.

La Rierada, del poble i per al poble!